петък, 11 април 2014 г.

H&M Conscious Exclusive - за устойчива мода и не само



На 10 април H&M представя на публиката своя Sustainability Report за изминалата година с много отговори на въпроси, възникващи у нас като купувачи. Като един от най-големите доставчици на мода в десетки държави по света, веригата признава, че е и потребител на огромно количество ресурси: трудови, природни - възстановяеми и не. Смятам, че докато купуваме дрехите от тях, автоматично ставаме част от този кръговрат и носим не по-малка отговорност. Те използват влиянието си в корпоративни среди, за да глобализират устойчивото мислене: търсят подкрепа и в клиентите си като ни канят да се включим в процеса на събиране ненужни, стари дрехи с цел последващото рециклиране; въвеждат нова колекция CleverCare от подобрени материали (по-голяма част от тях са преработени), изискващи по-малко ресурси за поддръжка - вода и енергия.

Отговорното подхождане към модата е въпросът номер едно, поставен от тях за дългосрочен план: какво се случва с една дреха, след като вече не си харесваме обновката? H&M отговаря с три R: Reduce, Reuse, Recycle.

На същата дата H&M обявиха ера на устойчива мода с новите си колекции Conscious и Conscious  Exclusive (дали вече успяхте да я разгледате?;)) в бохемския стил. 
Conscious  Exclusive в испанските мотиви диша с енергия на фламенко и е изработена от устойчиви материали: органични коприна и кожа, според производителя. В България са представени в магазина им в София на бул. Витоша 6 - с удоволствие ви споделям шопинг преживявания си заедно с PolinaSofia в няколко снимки от предварителното специално събитие, организирано на 9 април по повод на старта на колекциите ;)



Absolut се погрижи за пролетните коклейли за събитието

Слънчевата Поли -  PolinaSofia

Чаровните гости/енки, облечени в най-нови неща от колекцията:






Най-харесвана от мен рокля :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар