неделя, 30 март 2014 г.

Предизвивателството на една спирала

Няма жена, която да не ползва спирала (малките изключения, природно надарени с гъсти и дълги мигли, да не се обаждат :D) - сигурно, точно от наличието й в момичешката ни козметична чантичка започваме да усещаме женственността си. Променя грима ни, прави го по-изразителен, а погледа - по-дълбок, подчертава естествения цвят на очите

Задължени сме с появяването на спирала на две големи имена в козметическата индустрия, които са дали названия на едни от най-известни козметични компании: още през XIX век на търговеца Юджин Риммел и химика Тери Л. Уилямсон, който я е създал през 1913 г. от смес въглен прах с вазелин за сестра си Мейбъл (тук може да се досетите, коя търговска марка носи името й). Консистенцията е била твърда - разтриваше се и се нанасяше с навлажнена четка /като на спиралата "Ленинградская", която все още се предлага по магазини. 
Четейки състава, разбираме, защо не е станала популярна. Но прогреса в химия и науката позволи да се усъвършенстват съставките (алилуйя на конкуренцията) и да се стигне до сегашния й вид. Неочаквана роля в популяризацията на спиралата принадлежи на... кинематографа! Тогавашните секс-символи на нямо кино са станали постоянни клиенти на Maybelline&MaxFactor. Най-гениалното решение - да се сложи в туба - естествено, е взето от жена: великата Елена Рубинщайн.

Щом е попаднала в ръцете ни след толкова години еволюция, спиралата трябва да се употреби по предназначение, а предназначението й е само и само да украсява: допускане на грешки при нанасянето й могат не само да ни развалят визията, но и настроението за целия ден. 

Очевиден ефект за свои къси, редки, неизвити мигли мислех, че мога да постигна само с изпозването на извивачка - под тежестта на спирала миглите ми гледат надолу, затваряйки погледа. А ако структурата е по-мазна (като на Bourjois повечето), оставяше и следите по клепачите, върху околоочния контур/дррррразнещо и непоносимо. Един ден се наложи да се откажа от този прибор - прекаления механичен натиск върху миглите е предизвикал губенето им (явно се престарах ехх). Единствената радост беше, че не ми попадна в ръцете термоизвивачка, иначе щеще да има още по-големи загуби.

Оправи положението Rejuvesse (благодарение на съдействието&съветите на Поли) и особена техника нанасяне на спирала (възможно е, че вече я знаете и практикувате), споделена от един руски професионален гримьор и блогър. 

Ще я обобщя с две думи, като добавя и малко от себе си:


- преди нанасянето на спирала може леко да притиснем миглите към клепача с пръстите си (без ентусиазъм, разбира се), за да се приповдигнат;

- държим огледалото долу: поглеждайки към него по време на процеса, ще извием миглите допълнително, без да прилагаме особени усилия + по-малко ще цапаме клепача;
- почваме от корените - точно там изсъхналата спирала ще поддържа извивка и форма;
- с вибриращи движения разнасяме боята, дърпайки нагоре (нали гледаме към огледалото :)) - така отделяме и обграждаме всяко косъмче;
- краищата обработваме още веднъж, като леко завъртаме четката, притискайки я навътре към клепача, извивайки миглите максимално.
- изчакваме да изсъхне боята, преди да махаме изцапаното от клепача (вечния ми проблем), за да не нарушим вече придобитата форма.

На миглите им трябва малко време да станат по-еластични и поддаващи се на тези нехитри манипулации. Чакам с нетърпение! Ето ги и помощничките, които дори в кривите ми ръце успяват да създадат желаем резултат: 

L'oreal
L'oreal False Lash Wings Midnight Blacks

L'oreal - първата ми беше подарък (благодаря ти, Secret Santa:)), втората се наложи да купя точно след 3 месеца ежедневно използване: до края на март има доста изкушаващи намаления от 25% на всичките спирали на L'oreal (в Remedium беше най-изгодно).

Спиралите на Lancome са прекалено хубави, за да са реалност! Несъмненно съветвам Hypnose (заради четката), а за по-драматичен ефект - Hypnose Drama. Първата ми беше коледен подарък ммм, втората я купих в бързината в Duty free, докато тичах за един рейс. Понякога е хубаво да се объркаш, за да пробваш нови неща:) 
От водоустойчиви спирали съм постоянен фен на Sephora Waterproof Mascara. Бюти-експерти съветват да ползваме покритие, което може да направи всяка спирала водоустойчива (гениално!). Ако знаете достойно, моля, препоръчайте ;)
Пожелавам ви каквото и да носите върху лицето или тялото си, винаги да си харесвате отражението!





Няма коментари:

Публикуване на коментар