петък, 29 август 2014 г.

Гладки крака: крем за депилация Nair Brazilian Spa Clay

Неоспоримо е, че лятото ни позволява (дори задължава) да демонстрираме грижите, които сме положили за тялото си. По-склонни сме да заменим панталони и дънки с ефирни рокли и къси панталонки, а при този тип облекло особено внимание привличат краката. И доста важна част от естетични процедури заема премахване на косъмчета по краката и тялото (неприятно, но актуално) чрез най-разпространени способи като депилация или епилация
Тези процедури са известни на човечеството от години насам още в Древна Гърция и Рим като обикновено дават краткотраен ефект. Ефектът е възможно да се удължи с помощта на лазерна фото- и електро-епилация, но тук не се чувствам компетентна и надъхана да коментирам. Най-вероятно, всяка една от нас е пробвала поне един метод/средтво като помощник - винаги трябва да имаме в арсенала си няколко алтернативи ;)

Епилацията се извършва чрез премахването на косъма заедно с корена: фото-, восъчна, захарна или с помощта на специално устройство - епилатор. Предпочитам този метод, но имам постоянен проблем с раздражение и враснали косъмчета, а и често искам да направя почивка: чувствителност към болката след честото използване на епилатора намалява драстично, но все пак остава да не е от най-приятните процедури. 

Депилацията предполага премахване на видим/надкожна част на косъма: химическа (крем и т.н.) и бръснене. Средства за депилация са по-достъпни за масов потребител, но не бих казала, че в дългосрочен план са по-икономични от един качествен уред за епилация - тук всеки си прави сметката.


Тук е уместно да препоръчам ефективен и приятен в използване крем за депилация - Nair Brazilian Spa Clay с козметична глина. 




Представлява пластмасова тубичка със шпатула в картонена опаковка. Смятам го подходящо за зона крака/ръце - зона подмишници и бикини все пак е доста по-чувствителна... Лично аз не рискувах, но според други момичета, не се справя много добре в тези зони. За краката върши страхотна работа - това е най-важното. Първа опаковка беше купена от любопитство и подарена от сестра ми, втора успях да намеря самостоятелно след доста дълго обикаляне на магазини.



крем за депилацияСпоред инструкцията, преди първо/всяко прилагане е необходимо тестване върху участъка на кожата с 24-во проследяване на реакцията (най-вероятно е заради съставките). Никога не съм била алергична, но момичета с чувствителна кожа е добре да се погрижат за стриктно спазване на упътването. И... да, преди това задължително се използвла скраб за премахване на мъртви клетки, които пречат на гладко депилиране, за приповдигане на косъмчета и предотвратяване на врастването им. 

Показатели за определяне на ефективност на един такъв продукт са доста индивидуални: аз бих отделила като най-важните време на процедурата, ефекта и усещанията в процеса на използването му в определен участък (миризма, текстура, степен на физическо натоварване хах). 


крем за депилация

Текстурата е кремообразна, лесна в приложение: нанася/премахва се със заоблена пластмасова шпатула от комплекта със щедър слой върху добре почистена суха кожа - поне 1-2 мм. Според мен, не е удобна за левичари и е по-ефективна при премахване (доста лесно, за по-малко от 1 мин), отколкото при разнасянето (2-3 мин). 
Ефект: 90-95% отстраняване с видимо добър резултат - понякога се налага да изчакам още или да сложа повече продукт. Един-два упорити/изпуснати косъмчета лесно се премахват индивидуално. Продължителност на ефекта е минимално по-висока в сравнение със използване на самобръсначка. 7 дни? Не, не мога да потвърдя подобни наблюдения, дори след постоянна едномесечна употреба.
Миризмата е мнооого приятна, без някакви определени асоциации: остава и в банята, и по кожата, която е силно омекотена. Сетивата ми са напълно удовлетворени :) Физическо напрежение и болка - нула. 

Трябват ми най-малко 15-20 минути за цялата процедура: доста се мотая из банята като цяло, заявените 10 минути на опаковка не ми стигат.

Плюсове: гладки крака без раздразнения/наранявания или болезнени усещания; измива се само с вода, без сапун; висока хигиеничност; не изисква допълнителни приготовления.
Минуси: никакво пестене на време (поне в моя случай) в сравнение с епилация.


Количество: 200 мл
Цена: 7-9 лв. (в зависимост от верига магазини)
Къде: Lilly/Elitis - Централни хали, София

Малка забележка към инструкция: в никакъв случай не го използвам активно под душа, докато чакам крема да подейства, т.к. се измива лесно. През същото време правя маска за коса, например. Намокрям кожата внимателно преди финалното използване на шпатула - в състава има глина, затова изсъхва за минути и става труден за премахване.

6 коментара:

  1. Не съм много фен на този тип обезкосмяване. но ми стана интересно. Най-вече заради аромата и състава - другите депилатоари смърдят доста гадничко...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нямам голям опит със средства за депилация, за да сравня, но ароматът наистина е приятен ))

      Изтриване
  2. И аз не съм фен на такива кремове, липсва ми търпение да чакам да подейства.. Но пък ако наистина 7 дни си без косъмчета, може би си струват 20-те минути.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 7 дни е само обещание от опаковката - имам най-много 2-3 дни спокойствие :) Може би някои от съставките забавят растежа при по-продължителна употреба, нз - не рабирам от тези неща )) И аз съм много нетърпелива, но се стискам, за да видя резултат хах

      Изтриване
  3. Значи, от сега започвам да пускам косми и до седмица ще го тествам във вас на пижама-парти, ако и при мен работи - ще ти вдигна паметник!

    ОтговорИзтриване