понеделник, 11 август 2014 г.

Грижа за краката - мисия Меки петички

Има ритуали за красота, които е приятно и възможно да се правят в домашни условия. Педикюр е един от тях. Да кажем: всичко, което мога да правя сама за грижа по тялото си (маски за коса и лице, маникюр, педикюр и т.н.), ми доставя удоволствие. А и често тези процедури могат да се съвместят с пижамено парти по-момичешки ;) 


След процедурите

Подобни грижи в салона ми носят по-скоро напрежение - трябва да избера място, час, да стоя на един и същи стол доста време, заобиколена от клюки и интимни подробности за живота на други посетители/служителки на салона. Индивидуално е, някои няма да се съгласят. Не е позиция, а по-скоро умозаключение - чисто от гледна точка на хигиена (ммм, не всички инструменти за маникюр/педикюр са за еднократна употреба), финанси (важно е!), емоционално натоварване ми е трудно да ползвам тези услуги редовно.

Краката ни изискват редовна грижа независимо от сезона, но лятото е много по-важна - от ходене на бос крак по време на морската почивка кожата бързо загрубява, а от сандали или отворени обувки петичките приемат неприятна "квадратна" форма. 

Релаксиращите процедури почват от ваничка с масаж: на неизвестна фирма е, подарък от любими приятелки за рождения ми ден. Добавям във водата малко сол за вана Refan Spa, за да се отпуснат по-лесно крачетата след натоварения ден (особено ако са подути...). 




Получавам двоен ефект, защото цялото пространство наоколо се запълва с морския аромат. Има две степени: нежен масаж и масаж с мехурчета. Редувам ги, но гледам да не прекалявам, защото максималното време на използването на уреда е 15 минути, иначе се получава прекалено натоварване върху опорно-двигателния апарат. При болки в гърба и краката производителят рекомендува да се спре употребата. Хмм
Преди си правех ванички просто в един леген, не е страшно - с масло от лимонена трева, например :) Но щом имам специален уред, няма да стои напразно. 

Следва скраб - след това планирам да ползвам пила, но не подценявам втората стъпка. За момента ползвам скраб Lush Stepping Stone с масло на жожоба и частици пемза: наистина смекчава, дезодорира, облекчава краката (да, използвах точната дума). Но, за Бога, къде е пластмасово краче, в което обикновено се продава? В момента изглежда като прашец в едно пликче, защото му се случи едно голямо местене.

lush foot scrub

Разтривам и масажирам краката до глезена още докато ползвам скраб, особено пръстите, за да се махне горния слой кожа - стават наистина гладки. В идеалния случай бих могла да спря тук и да почна с крем, ако петите ми не бяха в SOS положение на всеки 2 седмици :) 
Цена: 8.9 лв., 75 гр.

Честите ми разходки пеша определено си имат цена, затова много се зарадвах от конкурси от Scholl Velvet Smooth в няколко български блога - участвах във всички почти без надежда, но ми се усмихна късмета именно в блога на скъпата Полина <3 
Не знам, колко време би ми отнело решение да си я купя: след реклама от любимия блогър Елена Крыгина почти я сънувах от началото на тази година.


scholl пила за крака

Тази пила прави невероятно нещо - не ме кара да кисна в гореща вода, да търкам петите с пемза. Да кажем, справях се и преди, но сега е много по-лесно и приятно, без физически натоварвания хах. Измислена е или за мързеливите, или за заетите. Защото грубите ми петички изчезват за 15-20 минути. Остават кръгли и меки, но... сухи.
Продава се по аптеки и големи маркети в рамките на 54-80 лв. Най-изгодна цена съм срещала в "Ремедиум".

Последната стъпка е натурално гъсто сибирско масло за крака Natura Siberica Sauna&Spa с лимонник и сибирски кедър. Може да го видите  в  дрогерии в Украйна/Русия (страна-производител), имат и официални магазини в Москва, Санкт-Петербург и Ростов-на-Дону, представени са в мрежа магазини Organic Shop. За жалост, нямат официален представител в България, но може да си поръчате този приятен сувенир от някой познат, който често пътува в една от двете дестинации. 
Не мога да се определя като фен на самата марка: от 4 покупки във официалния им магазин останах доволна само от една, но повечето руски и украински Youtube блогъри са във възторг.


Natura Siberica Sauna&Spa масло

Natura Siberica Sauna&Spa масло

Маслото не се разтапя в бурканчето при стайната температура, а само при допир с кожата. А и това лято още не е било толкова горещо, за да проверя, дали първия пункт може да се опровергае :D Има характерен за повечето продукти на Natura Siberica хвоен аромат, смекчава, охлажда и попива бързо, без да стои мазно. Ползвам го вечер: може да се сложат специални чорапки за усилване на ефекта.
Цена: ~8 лв., 120 гр.

След всички манипулации съм готова за лакиране на ноктите по краката в някой от ярките ми летни цветове: за педикюр ползвам най-често Jessica Prune Whip или Inglot 358, които не показаха висока трайност при маникюр.
Помнете, че какъвто лак и да изберете за педикюр, издържа до 2 седмици. Проверено. Маникюр сменям по-често, така че понякога цветовете не съвпадат кхм.

Приятни процедури :*

5 коментара:

  1. Много, много полезен и добър пост!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен пост ! а може ли линк от къде купиваш продукти на Natura Siberica?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря )) Забравих да спомена, че тази покупка е била направена в Украйна... Веднъж пазарувах от техния официален магазин в Санкт-Петербург - имаха огромно разнообразие продукти. Поразрових малко из google, очевидно, повечето любители на марката тук поръчват от http://explorecosmetics.blogspot.com/ - излиза на почти първо място при търсенето. Не мога да препоръчам, т.к. не съм ползвала услугите им лично. Цените са завишени, но и в Украйна е така - най-изгодно съм пазарувала именно от магазина Natura Siberica в Русия. Поздрави

      Изтриване