неделя, 7 декември 2014 г.

Празничен маникюр с SNB "Effect Gold"

Когато се замислям за идващите празници и предстоящи семейни вечери, новогодишни и коледни фирмени партита, осъзнавам, че трябва да се грижа не само за уместност на избрания тоалет, прическа, грим (кхм, според възможностите ми), но и маникюр. Не добавих в списъка аксесоари, защото почти никогда нямам време за тях, дори в ежедневието си, а върху ноктите ми често се оказва случаен цвят, който обикновено слагам нощ преди събитието :D

Тази година си дадох сметка, че не е излишна предварителна подготовка: избрах за помощниците си два лака на SNB в цвят "Ангел" и "Effect Gold", любезно препоръчани и предоставени от PR на марката. 

Взех решение на мързеливите - да превърна ноктите си в бляскав аксесоар като експериментирам с покритие.


Върху дневна светлина - zoooom :)
Из кутийката ми с лаковете със сигурност се размотават няколко топ-покрития с едър брокат, захвърлени преди доста време. И ето защо се отказвам още при първото нанасяне и сваляне, ако искам да ги използам върху основен цвят:

- лакове с едри бляскави частици често дори при продължително разбъркване се нанасят с различна интензивност, на празни или прекалено оцветени петна;
- драстично удължават изсъхването на целия маникюр, особено при 2 слоя основен лак;
- придават известен "диско" вид на ноктите, което влияе върху целия look :(
- свалянето им се превръща в невъзможна мисия (никога, ама никога не забравяйте база) - залепят се върху нокътя до последна капка на лакочистителя ми. Бляскавите частици са навсякъде: по дрехите, ръцете и лицето ми. Познато?

Все пак се радвам, че идеалният инструмент за подобен тип маникюр се оказа в ръцете ми, без да притежава нито едно от гореспоменатите недостатъци. 


snb ангел

Мога да спря тук - резултатът е напълно подходящ за ежедневието и офиса, въпреки че цвета изглежда малко студен, пастелен...
лак snb цвят ангел
Без топ-лак
... но е къде по-интересно да се "стопли" с подходящо покритие.

snb  golden effect
Снимката се увеличава
Фините златни частици смекчават дори тъмни или студени цветове, а премахването минава безболезнено дори с доста мек лакочистител на Essence, който предпочитам пред агресивни такива. В каталога на Starnails за онлайн-поръчки има лакове с ефект "Сребро" и "Диамант", но ще изглеждат по-студено, предполагам, както и няма да са толкова универсални в комбинирането: затова спрях точно на "Effect Gold".

Следвам всички стъпки за идеалния маникюр, за да получа желаем резултат - тук - като в момента ползвам друга основа /фдт за нокти/ на Mesauda и масло за кожички на Essence.
Топ лак ще закрепи ефекта, запазвайки блясъка на златното покритие. Не препоръчвам да се слага 2 пъти, тъй като за мои меки нокти, например, дойде в малко повече (подновявам покритие на 3-4ия ден) - почна да се напуква, което не е удивително за 5 слоя: база, лак, отново лак и 2 пъти топ. 
Най-важното е, че мога да го нося и след като приключи партито - не вади око при дневната светлина, а при изкуствена ефектът е просто неописуем ;)

След носенето на маникюр цяла седмица все по-често поглеждам към коледни играчки: мисля, че елхата ще се подрежда доооста седмици преди Коледа. Празнично ми е!



топки за елха


*Лаковете са ми предоставени от PR на марката

Няма коментари:

Публикуване на коментар