неделя, 21 декември 2014 г.

Рождественска елха или Повод за празнично настроение

В повечето семейства подреждането на елхата се превръща в традиция: прави се в определен ден, с определени, пазени през годините играчки - доста често семейни реликвии. Майка ми пък сподели, че тяхната елха е била украсявана и с бонбони. Много сладко :)

christmas tree

Според всеобщите традиции в Украйна още от съветски времена слагаше се не за Рождество (6 януари), а за Нова година. В моите детски спомени винаги е имало голяма елха: посетих огромно количество детски новогодишни представления (понякога присъствах и на репетициите им - опитвах се да позная, кой от колегите на майка ми е сложил определен костюм). Но пък домашната ни елхичка си спомням винаги със счупени остатъци от чудесни стъклени топки (бройката им намаляваше със всяка посрещната година), докато не минахме само към електрически лампички и hand-made украси, правенето на които винаги е било весело и полезно, тъй като със сестра ми просто се пръскахме от енергия :D
Колкото и да спорим, дори и да не сме имали празнично настроение, след като извадим и подредим всички играчки върху зелената красавица, то се променя. Цялата къща светва. А ако сме се справили добре, посрещането на гости носи още по-голямо удоволствие (както за вас, така и за тях). 

Дори при скромен бюджет може да украсите къщата си - използвайте всичко, което ви допадне като цвят и структура: плетени или хартиени снежинки, рисувани лично от вас стъклени топки - може да стане голяма забава както за деца, така и за родители, както и повод за чудесна семейна традиция. 
Тази година подреждането на 2-метровата ни елха отне съвсем малко време, тъй като събрахме доста помощници хохо.

С този пост искам да ви поздравя със идващите празници - а ако още не сте опаковали подаръци (като мен) ще се радвам да го направиме заедно в следваща публикация ;)

christmas tree

christmas tree

christmas tree
Украса: Newbridge Silverware
christmas tree

P.S.: Съжалявам за високо ISO на снимките, надявам се все пак те да създадат нужното настроение

Няма коментари:

Публикуване на коментар