петък, 5 декември 2014 г.

Любима маска за лице Clinique Anti-Blemish Solutions

Интензивното почистване на кожата на лицето е ключа към по-висока ефективност на всички последващи средства, използвани при ежедневния ритуал на красотата. При моя комбинирана/бързо омазняваща кожа почистващите маски веднъж-два пъти седмично смятам за задължителни. Също така е начин за отпушване на порите, премахване на токсини от кожата ни, подхранване или стягане: зависи, какво търсим и очакваме от една маска според нуждите ни. 

Очаквам маската да се справя с няколко задачи и проблеми на моята кожа: подсушаване на възпаления и нормализация на себурегулиране; почистване на запушени пори; освежаване цвета на кожата, избистряне на тена. И, по възможност, да прави всичко това без прекаленото пресушаване.
Още преди години се спрях върху Clinique Anti-Blemish Solutions след като приключих с 3-те стъпки, като си я купувам на регуларна основа (в отличите от някои продукти от 3-степенната грижа си струва вложенията). 



Clinique Anti-Blemish Solutions маска за лице

Междувременно пробвам и други маски, предимно от сашета - от любопитство или за забавление по време на пижамени партита.

Случва ми се да се разхождам /като Фантомас/ с медицински маски повече от един час, но в случая с Clinique Anti-Blemish Solutions разкрасяването и ефекта се виждат след заявените 5 минути, без преувеличение: тенът се избистря заради наличието на каолин в състава (което пък може да се постигне със всяка една каолинова маска, дори домашна), лицето и порите изглеждат видимо почистени, кожата е свежа и матова. Тъй като така или иначе изпитвам нужда да правя маска поне веднъж седмично, това ми освобождава доста време за сън, разходки, хоби, приятели, гости... :D
Никога не отказвам на майка ми да ползваме маската заедно (имаме еднакъв тип кожа, както се досещате). Винаги внимаваме, за да избегнем пресушаване на зрялата й кожа, нанасяйки подходящ крем след това: независимо от възрастова ни разлика от 30 години тя намира процедурата и ефекта за приятни. Така че Anti-Blemish Solutions не е само за тинейджъри :)

Применение: извършвам нанасянето тънък слой продукт по масажни линии върху предварително почистено лице (без околоочна зона, а при комбинирана към нормална кожа - разумно е да е само в Т-зона). Изчаквам нужното време и измивам маската с топла вода, а после със сапун, за да се премахнат остатъците й заедно със всичко, което е измъкнала от порите. 



Clinique Soap Liquid действа буквално освежаващо след маска без никакъв шанс тя да остане върху кожата. Подсушава, но не я пресушава. За обилна пяна ми трябва количество колкото грахово зърно, така че е супер икономичен (в пътуванията използвам travel-size гел или твърдия му вариант).
Продължавам с лек лосион/мицеларна вода за свиване на пори и овлажняващ крем. Лесно, нали? Маската се използва 2-3 пъти седмично, стига за повече от 4 месеца. 
В случай, ако се боря с възпаления, през нощта слагам Spot Treatment Gel: излежда като лепенка върху кожата, така че не е добре да се слага под грим. Няма да мине за една вечер, но определено премахва зачервяване и се бори с процеса на възпалението. Производителят предупреждава, че с времето може да се получи свикване, което ще доведе до загуба на ефекта.

С първата маска мисля, че не спазих нужната температура при съхраняването: почти веднага стана на бучки, което не промени  ефекта, но се отрази върху комфорта при нанасянето. С нова опаковка нямам подобни проблеми.

Плюсове: липса на ароматизатори (за което обичам продуктите на Clinique); икономичност и бърз видим ефект. 
Минуси: цена; маската е от серия за акнеична кожа, затова през зимата понякога действа пресушаващо - в този случай свеждам използването й до 1 път седмично.
Цена: 59 лв.
Къде: магазини Beauty Zone&Douglas, Clinique&Estee Lauder, Pretty Shop и др. Тази на снимката е закупена от малък козметичен бутик Престиж.


В коледния си wish-list включвам черна отлепваща се маска на JorgeObe, без оцветители, парабени, силикони и минерални масла: споделена и препоръчана от Ели от Makeupbuthow. Не съм срещала добри бюджетни отлепващи се маски за мазен тип кожа, които да са ефективни срещу запушени пори, а и Коледа е отличен повод да пробвам нови неща хохохо.
В сайта на Clinique случайно попаднах на новинката им: четка за почистване на лице Sonic System Purifying Cleansing Brush. Не смятам да инвестирам за момента, но ми се стори достоен конкурент на вече утвърдили се продукти в тази ниша като Clarisonic, Braun, Philips VisaPure.

Споделете, ако имате проверен домашен рецепт за приготвяне на маска  или пък любим продукт почистване на лице;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар