събота, 7 юни 2014 г.

Слънчевата защита с Bioderma Photoderm

Най-накрая дойде време да се отдадем на слънчевите баниЛятото си встъпи в правата: колкото и да е закъсняло, не исках да го посрещна неподготвена. 

Защото преди да се излагаме на слънцето, задължително е да осигурим защита от слънчевите лъчи както за нежната кожа по лицето ни, така и за цялото тяло и очи. Носим отговорност тук и сега към здравето и кожата си за това, как ще се чувстваме/изглеждаме след 10, 20 години.

Ултравиолетовите лъчи ни преследват навсякъде - както на плажа и в планина, така и в градски условия. Тъй като стигащи до нас чрез атмосферата UV лъчите с различна дължина въздействат на кожата ни по различен начин, трябва да се уверим, че избраното средство ще ни пази и от A-лъчи (дълги, навлизащи в дълбоките слоеве на епидермиса), и от B-лъчи (средна дължина с въздействие върху горните слоеве). По-подробно е описано от Полина - тук :)
Вреди от влиянието на UV лъчите върху кожата са ни известни - сльнчеви изгаряния, повишена пигментация и различни мутации (меланома, рак)...

Получих страхотен комплект от слънчезащитните средства на Bioderma още в края на април от една приятелка като подарък за рождения ми ден, а допълнително и сухото олио от PR на Bioderma Bulgaria - с нетърпение чаках момента да пробвам в действие част от комплекта, с която нямах досег преди: по-точно, освежаващо мляко за след слънце. Все още се предлагат на доста привлекателна цена (~38 лв. за двата продукта в "Ремедиум") в аптеките - според мен, това е разумна и приятна инвестиция.


Сухото олио Photoderm Bronz SPF30/UVA13 заслужено си намери мястото в плажната ми чанта. Хващам тен много бързо, но задържам... хм, да се изразя по-точно - също толкова бързо избледнявам.  

Photoderm BRONZ

Със лека, прозрачна, немазна и нелепкава текстура без алкохол Photoderm Bronz ми разби последните опасения още миналата година, когато за първи път го пробвах по време на плажния ни уикенд с най-добрата приятелка. 

Още не отворих плажния сезон тази година, но свърши чудесна работа по време на спа-почивката ми и престоя на минералния басейн. Доста високи UVA/UVB химически филтри осигуряват нужната защита (при постоянно подновяване на продукта, разбира се), със съставки за засилване, стимулиране и удължаване на естествения тен (според производителя). Това, с което ме грабна, обаче, е парфюмерната композиция. Обикновено просто трябва да я изтърпя за нужния ефект на самия слънцезащитен продукт, но в този случай получавам огромно удоволствие от използването му
Може да не е важно за някои, но предпочитам козметиката ми или да има приятна миризма (доста лично усещане), или да няма никакви парфюмерни съставки.


Съвет: изчакайте да попие добре, преди да се обличате - могат да останат съвсем леки жълти следи по дрехи/кърпа.
Използване след отварянето: 9 месеца.
Като конкурент на пазара съвсем наскоро излезе сухото олио на Avene в същата ценова категория. Ако сте го ползвали вече, споделете :)


След излагането на слънце задължително ползвах освежаващото мляко Photoderm Apres-soleil: хипоалергенен продукт без парабени, подходящ за чувствителна кожа и за деца.


Bioderma Photoderm Apres-soleil


Попива за секунди, успокоявайки малки зачервявания и подхранвайки кожата ми след стреса на излагането на слънце. Производителят посочва удължаването на естествения тен, активиране на естествена защита на кожата и предотвратяване на преждевременното кожно стареене - това ще мога да разбера по-късно. 
Определено усещам комфорт и увлажнение без лепкавост (голям плюс!), което е цел номер едно за този тип грижа, според мен.

Както олиото, съдържа аромат - приятен, лек и ненатрапчив.
Нанася се върху почистена и подсушена кожа.
Използване след отварянето: 6 месеца.

От петък до неделя в рамките на изложение "Мисия здраве" може да намерите консултанти на Bioderma в щанда им до паметника на Съветската армия: лично аз вече се отбих за малко съвети по слънцезащитни средства за лице ;)

Bioderma Мисия Здраве

Получих компетентни, изчерпаеми и бързи отговори. Задължително отидете, ако се притеснявате да питате намусения консултант в кварталната аптека за повече информация (мммного ги бива да отблъскват купувачите) - в щанда ще Ви посрещнат с усмивка, а и има малко кътче за деца с "Уроци по Слънце": по време на играта се научава по-добре, според мен. Понякога е сложно да се обясни на най-малките, защо и как трябва да се пазят (не може да сме наоколо постоянно). След беседата определено ще може да дадете верните отговори за малка анкета на Bioderma - вече попълних своята: с нея участвам в томбола с приятен подарък Photoderm Max SPF50+. Не че съм печелила нещо някога, но не спирам да се надявам :D


P.S. Спечелих! Веднага ще го подаря на приятелка с по-светла кожа :) 

Bioderma Мисия Здраве

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12338505/?claim=tudb5sh2evm">Follow my blog with Bloglovin</a>

Няма коментари:

Публикуване на коментар