сряда, 12 февруари 2014 г.

Отстраняване на кожички (кутикула)

Като истинските ценители на перфектния маникюр започваме грижа за ноктите си от кутикула: овлажняваме я, избутваме, а при естетична необходимост - отстраняваме. Най-често отстраняването се прави с професионална помощ в салона със специални средства и инструменти. Подобни или същите средства може да ползваме самостоятелно: за радост, разнообразието от качествени продукти грижа за нокти/маникюр е толкова голямо, че ни позволява да правим избор.

Добре подготвена нокътна плочка е гаранция на идеално нанесен лак и издръжлив маникюр: обичам да се лакирам самостоятелно, затова ще споделя едно от най-ефективните средства за оформяне на кутикулата в домашни условия.
Просто при избутването на кожички, оставащи и по повърхостта на нокътя след времето те почват да придават неподдържан и небрежен вид на ръцете ми. И тъй като не признавам изрязването на кожички, търсих алтернатива - след малко ровене в интернет из различни руски блогове и youtube-канали се сдобих с най-оптимален продукт, купен преди почти 1 година в един от магазините на Рив Гош.

Instant Cuticle Remover гел на Sally Hansen 

Sally Hansen
Instant Cuticle Remover гел на Sally Hansen


Повечето производители имат подобни продукти (OPI, Orly, Perfekt, Essense...), но няма да променям предпочитанията си, особено при положение, че вече се предлага в България по магазините на Sephora (другаде не съм попадала). Мда - който има мазоли, може да се ползва и за тях хах.

Ползвам го непосредствено преди нанасянето на лак (преди ванички, процедури и т.н.), но не по-често от 2 пъти седмично (според упътването).

Инструкцията е ясна, а ефекта е мигновен: 

- след нанасянето на гела върху кутикула и частично върху плочката изчаквам 15 секунди (недостатъчно е, за да забравя, че имам нещо по ноктите :D); 


- избутвам и почиствам с пръчица с гумения накрайник - страх ме е да ползвам метална; 
- използвам салфетка, за да изплакна остатъците, и минавам към втората ръка;
- след процедурата задължително измивам ръцете и инструментите си със сапунена вода.  
Това е икономично, ефективно и незаменимо средство - недостатъци при разумното му използване не съм забелязала.

Кутикулата ще има нужда от овлажняване, но ще го направим след лакирането или веднага, ако няма да нанасяме лак/заздравител.

Като алтернатива се сдобих с 
подарък от една приятелка - Cuticle Remover Gel на Oriflame:
Oriflame Cuticle Remover Gel
Oriflame Cuticle Remover Gel

Направих малък тест и ефекта със сигурност имаше (по-щадящ и мек). Дозатора, според мен, повече подхожда за гланц за устни - омазах се веднага със самото средство и не успях да го разпределя по-икономично (може би е липса на практика).

Гел за кутикула е основа, от която започва моя маникюр - крайния резултат ще споделя утре:)
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар