неделя, 7 февруари 2016 г.

Средства за оформяне на коса - L'Oreal,Schwarzkopf, Batiste, Chi

Колко дълго косата ви задържа желаната форма? Зависи от средствата, които ползвате за оформянето й ;)

Изморявам се да чакам "подходящо време" и, когато прогнозата не ме радва изобщо, а температурите навън просто налагат носенето на шапка, замислям се, как да излъжа обстоятелствата.  Притежателка съм на мека, бухнала коса без блясък, склонна към омазняване. Чудесен коктейл :) 

Успях да подбера няколко средства, които отговарят за придаване на текстура/форма на косата ми и издръжливост на прическата –>


Сух шампоан от Batiste спасява положението, когато нямам достатъчно време за измиване и сушене, то ест, в наистина екстремни случаи. 

сух шампоан

Инвестицията е малка, но оценима в ситуациите, когато трябва да си освежите прическата: нанася се в корените и след няколко секунди се втрива с масажиращи движения. Voilà! - излишния себум е премахнат. Планирам да пробвам другите варианти и мога да кажа, че като брюнетка нямам оплаквания за следите на бяла "пудра" по косата.
Цена: около 8 лв. (Lilly и други дрогерийни магазини).


В едно от видеата на Zoella видях, че ползва сухия шампоан за придаване на плътност и обем в корените при стилизирането на косата веднага след сушенето й: отличен трик, признавам! За тази цел обаче ползвам спрей L'Oreal Paris Studio One Volum' Max.

L'Oreal Paris спрей за обем

Впръсква се в корените, след което косата леко се подсушава със сешоар и е готова за стилизирането! Незаменим е, когато искам да си направя къдриците: за да се задържат, ползвам малко повечко лак за коса, така че обема пада почти моментално под тежестта им. Не лепне, не оставя силна миризма и дава страхотно поле за експерименти със стайлинга. 
Цена: 8-9 лв в enzo.bg - тук

Паста за коса Techni Art на L'Oreal от серия Professionel е по-скоро за стилизиране на къси/много къси коси, но е и голям помощник при плетене на плитки (а те също могат да допринесат към цялостния образ, да не забравяме!). Ползвам я за придаване на акценти на вече готова прическа - оформяне на небрежен кичур или укротяване на "бебешка" коса.
Цена: продуктът е предоставен от представителя на марката, иначе го намирам в enzo.bg на цена от 15,30 лв

Преди термичната обработка задължително използвам защитен спрей на Chi - 44 Iron Guard

защитен спрей на Chi 44 Iron Guard

За него вече писах тук и все още съм на същото мнение. Икономичен продукт (стига за около 1 година регулярно ползване) с много приятна миризма: прилага се както върху влажна, така и върху суха коса. Предотвратява доста щети от постоянното стилизиране и изправяне, на което подлагам косата си: както вече споменавах, придава лека текстура на косата, дори прави я по-груба, според усещанията ми.
Цена: от 15,9 лв. онлайн и 25-29 лв от mgshop (официалния вносител на марката в България), Златна рибка и фризьорски салони.

Ако текстурата е най-важният акцент в прическата, соления спрей на Schwarzkopf Osis+ се справя отлично.

osis+

Придава плажния ефект, ефект на небрежност - прическата няма да остане незабелязана! Има алкохол в състава (ще оставя снимката най-долу), затова измивам косата и правя подхранваща маска още следващия ден. Достоен продукт за цената си: мисля, че е подходящ за по-въздушни плитки и небрежни къдрици (напръсквам накъдрената коса със спрея, след което я разпределям с ръцете си). 
Цена: 11,9 лв в enzo.bg

Ииии... последната стъпка е фиксирането: идеалния вариант за фина коса е Schwarzkopf Osis+ Finish 2 (на снимката горе вдясно). 
Осигурява ми устойчивост на прическата и постигане на желаемия стайлинг без залепване: разпръсква се много финно и е доста трудно да се прекали с количеството, не слепва косата, оставя я жива и блестяща и прави възможно последващото й сресване (иеееей!).
Цена: 500 мл - от 15,9 лв в enzo.bg. Предлага се в опаковка от 300 мл в още две версии: за естествена и ултра-силна фиксация.

Пожелавам ви успех и вдъхновение в екпериментите с форма и визия на косата. Надявам, че тези продукти ще ви помогнат да осъществите дори най-смелия замисъл! ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар