събота, 21 ноември 2015 г.

Шампоан за изправяне на коса - Matrix Total Results Sleek

Това е продуктът, закупен от любопитство. Препоръчан, обмислен, желаем. Често се доверявам на мнението на други хора, предполагам, както и повечето от вас, без значение, дали е изразено лично или в online пространството. Видях продукта във видео на руски блогър KoffkaTheCat: предавам естафета, момичета - доволна съм, наистина работи! :)


matrix sleek шампоан
Моята коса е мека и трудна за стилизиране: лесно приема нужната форма, но трудно я задържа. Ако коментираме къдриците - при използване на неподходящи продукти изчезват за нула време. Дори в изправено състояние доста често в края на деня се случва да приеме нежелаема форма, особено в краищата, които се огъват и хвърчат. 

Шампоанът на Matrix от серия Sleek е създаден за неподдайни коси. Трудно бих нарекла своята коса неподдайна, по-скоро непослушна :D Овлажнява косъма (косата се усеща доста по-тежка), придава му блясък, текстура и еластичност. Мисля, че е идеален при подготовка на косата за изправяне.

+ Текстурата му прилича на суфле, което е доста по-удобно от течните такива. 
+ Парфюмерната композиция също отива към плюсове: не е дразнеща, не се задържа дълго по косата. 
+ Пени се и измива стилизиращи продукти от косата изключително добре поради наличието на SLS, обаче стигаме до следващия пункт с отрицателно значение -> 

- Пресушава скалпа ми при регулярното използване (3-4 пъти на седмицата), наистина - нямам сърбеж или дискомфорт, но изглежда, че трябва да потърся по-щадящ шампоан. 
- От минусите ще посоча неикономичността му - много бързо се изхабява.
- Утежняване на косата предизвиква загуба на обем в корените, което ме кара да слагам малко повече стилизанти (най-често е спрей за обем на L'Oreal). Дали е болка за умиране, зависи от гъстота и дължина на косата ви, както и от желаемия ефект. 
Плюсовете и минусите са базирани върху индивидуалните ми усещания, затова ще се радвам да чуя и ваше мнение.

Matrix Sleek шампоан
Слагам снимка на състава - за ваша информация












Закупих шампоана в малкия размер от enzo.bg за 9.9 лв, като гледам в момента, че се предлага за по-малко от 8 лв. Взех решение да не взимам балсама - в моя случай шампоанът работи отлично и само с Mythic Oil на L'Oreal. Оставям линка за всеки случай тук, но най-вероятно, го има и в Златна рибка ;)

Смятам, че Matrix Total Results Sleek е чудесна инвестиция за стилизиране и изправяне на непослушна коса: придава й еластичност и блясък, помага тя да се укроти и да приеме желаема форма за специални случаи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар