неделя, 19 юли 2015 г.

Автобронзант L'Oreal Sublime Bronze Self-Tanning Fresh Feel Gel

Питах се, дали тема за автобронзант може да е актуална за обсъждане в 30-градусните жеги, но ако сте си планирали отпуска чак за август-септември, ще се радвам да си споделя опита за поддръжка на лек и естествено изглеждащ тен.

От последната си лятна няколкодневна отпуска се върнах щастлива, пълна с впечатления и ...изгоряла по тениска. Слънчева разходка с корабче из Босфора ми струваше малко по-скъпо, отколкото очаквах. 
След като приключих с Пантенол, реших да оправя ситуацията, използвайки автобронзант, без да се излагам пак на риск от изгарянето. 
Преди всичко започнах с няколкодневна подготовката на кожата: с лек скраб премахнах огрубяла/мъртва кожа, а с бебешко масло за вечерта и лек овлажняващ крем за през деня поддържах нужното й ниво на хидратация.
Предпочитам автобронзанти с лека структура под форма на гел: според мои наблюдения, те се нанасят по-лесно, по-бързо попиват и са най-икономични  в използването. Не съм от търпеливите, затова често рискувам да остана "на петна", ако средството е трудно в нанасянето. Най-често така става с пяна - не успявам да я разпределя равномерно
Ако сте решили да ползвате ново средство, проверката му е задължителна: винаги има вероятност да оцапаме любими дрехи или да получим незадоволителен резултат (цвят, развномерност и наситеност на тена), така че е най-добре да го правим в свободното си време, без да бързаме. Ако се готвите за събитие, направете тест няколко седмици преди него, за да имате време да оправите последствия ;)

Моя безспорен фаворит още от миналата година е автобронзант L'Oreal Sublime Bronze Self-Tanning Fresh Feel Gel за лице и тяло в цвят Medium: много е препоръчван от една от най-любимите блогъри Елена Кръгина, и то с правото си. 

Лореал автобронзиращ гел

Приложение: нанасям го в един слой с ръце върху предварително подготвената кожа, докато не попие напълно - разпределям внимателно, отделяйки голямо внимание на участъци под колене, зад ушите, по лактите. След 5 минути съм готова за обличане: в любима пижама или дори за излизане - нямам нито една изцапана дреха/постелно от него, за разликите от лосиони, които ползвах преди. 
Ефект: настъпва след няколко часа - първия път ми се стори, че усетих засилваща се типична миризма на автобронзант и съвсем леко затопляне, но не се повтори никога повече. За приличен резултат са нужни 2-3 применения в рамките на всеки 2-3 дни, след което се поддържа на всеки 7-10 дни: цветът на кожата изглежда естествен, кожата е загладена и изглежда много подхранена.
Миризмата му е доста приятна, не се задържа много по дрехи или кожа, а текстурата е мнооого удобна в нанасянето. Не рискувам да слагам гел върху кожата на лице, за да не я дразня допълнително, затова просто минавам на по-тъмен фон дьо тен.
След применението е задължително да се измият ръцете обилно със сапун, за да не се оцветят. 

Цена: варира в зависимост от продавача, нормално е да стига до ~30 лв
Количество: 150 мл
Къде: най-често се среща online - e-bay, feelunique и т.н.

Накратко ще споделя измиващи/скрабиращи/овлажняващи средства, които ми помогнаха да подготвя кожата си преди използването на автобронзанта: това са ексфолиращ сапун на Lush - Porridge Soap, крем за тяло Premier Dead Sea Cashmere и парфюмиран овлажняващ лосион Cliniqie Happy в мини-опаковка от подаръчния комплект. Вървеше заедно с парфюмирана вода, която е идеална за лятото! 

Porridge Soap има силен измиващ ефект, въпреки че прави слаба пяна, както и другите сапуни на Lush. Както се вижда на снимката, съдържа частици от овесени ядки, затова нежно скрабира кожата, давайки усещане на чистота. Съдържа няколко маселца: достатъчно, за да не пресушава кожата, но не успява да я подхрани така, както го прави Sultana of Soap. 

lush soap

Крем за тяло Premier Dead Sea от серия Cashmere чудесно се справи с хидратацията и смекчаване на огрубелите участъци, пострадали от слънцето. Миризмата му е лека и успокояваща, затова го използвах вечер преди лягане. 

Продуктът е любезно предоставен от вносителя

Колкото и да подминавам парфюмирани лосиони/кремчета към любимите ми аромати, не мога да отричам, че се справят чудесно - в пъти по-добре от дрогерийни марки, които съм ползвала. Освен че запазва основния аромат за по-дълго време, лосионът за тяло Cliniqie Happy оставя кожата гладка и овлажнена за целия ден. Приятна е инвестицията, повярвайте.


По принцип хващам тен много бързо и го задържам доста дълго, но напоследък съм много бледичка, затова за да не ми синеят краката в любимите ми къси панталонки, още в началото на летния сезон почвам с подобни средства, а после и поддържам загар през зимните месеци.
Независимо от причините, които ви карат да потърсите автобронзиращи продукти, го направете с любов - това е капка внимание и грижа по отношение към себе си ;)


2 коментара:

  1. Хубаво ревю! Благодаря ти, за което. Дразни ме факта, че не мога да влезна в първият магазин и да си взема продукта, но явно добрите попадения в козметиката, в България не се внасят.. Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Не спирам да обикалям дрогерии с надежда да намеря някой интересуващ ме продукт, но ми остава само да заложа на online shopping...

      Изтриване