неделя, 22 март 2015 г.

Оформяне нa вежди с прозрачния гел за фиксация Make Up For Ever

Ежедневния грим без оформени вежди е като картина без рамка (меко казано). С цел да не забравям "обрамлението" им обръщам вниманието  почти на първо място след тона на кожата. 
Поддържам естествена форма на веждите си, като се старая да не прекалявам с използването на пинсета. Заради гъстотата им ми е трудно да запазя нужната форма за целия ден: чести преобличания по време на шопинг, шалове, шапки ги превръщат в буйни и неподредени, променяйки цялата визия. 

Да си призная веднага - не само ме мързи да ги запълвам (знааам, че трябва), но и се страхувам да не ми се получи нещо подобно. От прекалената старателност. Така че се насочих само към прозрачни гелообразни текстури. Критерии, които търсех в продуктите за оформянето на вежди, бяха:

- лека формула;
- удобна и качествена четка;
- дълга фиксация;
- отсъствието на цвят, тъй като веждите ми от природа са тъмни и гъсти. Без ефект на Брежнев, моля :)


гел за вежди Make Up For Ever четка

Реших да почна от по-бюджетен вариант оформящ гел за вежди, за да придобия впечатление, дали отговаря на нуждите ми, вече знаейки, че качествен продукт ще изисква инвестиции

Първо: Lash/Brow Designer Shaping And Conditioning Mascara Gel на Catrice се оказа безполезен. 
Второ: някой вече го е отворил преди мен още в магазина, докато тестъра е бил на 2 см разстояние. Да го е срам, какво друго да кажа... 


Цена: ~6 лв.
Количество: 6 мл.
Срок на годност след отварянето: 6 месеца

Впечатление: долгосъхнещ - трябват му поне 8-10 минути, което е много; слепва веждите, постигайки по-скоро мокър ефект, отколкото моделиране на форма; още след първото несъзнателно пипане на вежди те... хмм, развалят се. 

Естествено, има доста тясно профилирани производители, предлагащи продукти само за оформяне на вежди: например, Anastasia Beverly Hills. Ние като купувачи имаме достъп и до професионални марки: бих искала да ви обърна вниманието на Make Up For Ever.

brow seal Make Up For Ever

Brow Seal Transparent Eyebrow Gel от Make Up For Ever е от тези инвестиции, които си заслужават. 

Четката е с косъмчета от различна дължина: къси от едната страна - за сресване, и дълги от другата - за моделиране. При това веждите остават и обемни, и оформени, без ефекта на слепване. Съхне за броени минути: ако трябва да се преоблечете, не бива да чакате повече от 5 минути. Фиксацията е ултра-силна, като за моя скромен опит: на пипане се усеща, че косъмчета са по-твърди за сметката на обграждащия ги филм (измиващ се супер лесно, между другото). Желаемата форма се запазва до края на деня


Цена: 35 лв.
Количество: 6 мл. (стига за ~1 година ежедневно ползване)
Срок на годност след отварянето: 12 месеца
Къде: Sephora

С нетърпение чакам да си споделите трикчета за оформянето на вежди ;)

5 коментара:

  1. Прекрасно е, че имаш естествено гъсти вежди. Аз рядко посягам към гелове, когато става въпрос за тях, особено безцветни. Най-вече нанасям оцветения гел на Revitalash запълвам със сенки. Трикчета нямам особено много, освен, че подрязвам косъмчетата от време на време.
    Girl's Temptations

    ОтговорИзтриване
  2. Оо, сенки нямам никакви :D:D Иначе гелчето на Revitalash ще го имам в пред вид: благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубаво ревю:) А има ли вариант с цвят на brow seal?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси)) Намерих подобен продукт на марката: Aqua Brow - водоустойчив коректор. Въпроса както винаги е дали се предлага в Бг...

      Изтриване
    2. Да, има Aqua Brow, но не успях да си харесам цвят, а и не е под формата на спирала :) Надявах се от този вид да има ама явно е само прозрачен :)

      Изтриване