неделя, 1 февруари 2015 г.

Средства грижа за ръце през зимата

Напукани ръце и устни - какво по-болезнено и неприятно може да се случи през зимно време? Докато за устни отдавна съм спряла върху Nivea Repair&Beauty, събрах доста голям арсенал подхранващи средства за ръце - върху работното си бюро, нощно шкафче, дори в чантата. 

Накратко ще спря върху предимства и недостатъци на всеки един продукт, като ви напомням, че нито един крем не може да замени топли и пухкави ръкавици. Проявете малко грижа към себе си, особено във ветровито време :)

зимна грижа за ръцете

През деня се сещам за подхранването на кожата по ръцете си чак когато стигна офиса - върху бюрото ме чака Neutrogena (Concentrated). Подновявам го почти след всяко измиване на ръцете, за да избегна неприятна сухота между пръстите, както и лющенето.



+ Достатъчно лек е, за да не залепва, докато ползвам клавиатурата и телефона си, не се разтича (трябва да се разтрие хубаво); няма аромат - идеален за мъже, като добавим демократичен дизайн на опаковката; подходящ за чанта. Заглажда кожата, обгръща я с един филм, който се усеща чак при измиване на ръцете със сапун. Не смятам редовната му цена за оправдана, но е наистина икономичен - ползва се редовно и от колегите ми, а според производителя стига до 200 използвания (опаковка от 50 мл ми служи от септември месец). 
Най-практичен и бюджетен вариант за офиса, който някога съм имала: препоръчвам.
- В състава, грижовно залепен с безполезна информация за българския потребител, виждам предимно глицерин и мнооого парабени.
Цена: 5-7 лв. за 50-75 мл (следете промоции).

Друг подходящ за офиса вариант - Plus by SNB Professional (лимитирана серия), получен като коледен подарък от представителя на марката. След като имах удоволствие да пробвам лятна грижа за ръце от SNB, знаех, че ще ми допадне.

Plus by SNB Professional

+ Приятно ухае на грозде, ммм... Лек крем, моментално подхранващ и заглаждащ; удобна помпичка, с която контролирам нужното количество продукт в зависимост от състояние на ръцете си; не залепва и не омазнява, попива за секунди;  съдържа натурални масла; предлага се в по-малък вариант, тъкмо за чанта. Ще го замъкна в офиса след като приключа с Neutrogena, а засега го слагам на най-достъпното място вкъщи, за по-удобно.
- Фактът, че трябва да се поръчва онлайн - обикновено грабвам кремчета на касата в най-близката дрогерия/аптека; миризмата може да Ви се стори натрапчива.
Цена 6.9 лв. за 125 мл

Като стана въпрос за случайни покупки - най-добрия пример е Nourishing Hand Cream на Himalaya


Nourishing Hand Cream Himalaya

+ Подхранва, без да омазнява; съдържа масла от бадем, маслини и скънчоглед; демократична цена и достъпност.
- Миризма - индивидуално е, но не я понасям, особенно ако го слагам през нощта.
Цена: в рамките на ~5 лв. за 100 мл.

Върху нощното ми шкафче за постоянно се настани Premier by Dead Sea Premier Luxury Hand Cream (Silk) за ръце и нокти, подарък от официалния вносител при посещението ми на магазин в Paradise mall.


Dead Sea Premier Luxury Hand Cream (Silk)

+ Лека бързо попиваща текстура с приятна, релаксираща миризма; съдържа UVA-UVB филтри (според производителя). Докато спя, понякога допирам ръцете до лицето си: не искам да се омазнява/раздразнява от крема допълнително, именно затова го оценявам най-много. Отделно или в комплекта е много приятен подарък: подобни продукти може да разгледате в сайта на официалния вносител тук.
- През зимата трябва да го сложа няколко пъти: попива, но и сякаш се изпарява, и то заедно с ефекта. Не е от най-икономичните, просто идва в голям размер. Мисля да го отложа за по-нататък, защото оказва не реанимиращо, а просто подхранващо действие...
Цена: при запитване в магазина.

Иии... най-приятното кремче за ръце и нокти запазих за последно: Tony Moly Apple Hand Cream - намерих го под елхата хохо.


Tony Moly ябълка

+ Безумно приятен дизайн на опаковката с предпазна капачка; има бързопопиваща лека текстура и приятен аромат (не бих казала, че е на ябълка); смекчаващ ефект и висока икономичност - както и с Neutrogena, трябва да се знае мярка. Както разбирате, си стои на най-видното място. За настроение. 
- Достъпен само онлайн; състава върху самата опаковка е само на корейски , но може да се провери в сайта на производителя (може да е за по-добро?); стои леко мазно първите няколко минути, но след време просто забравям, че имам нещо по ръцете си.
Цена: може да се провери на Ebay.com

За екстремни случаи препоръчвам Bübchen Wind&Wetter - спрях да го ползвам в офиса, защото при отварянето издава неприятен щракащ звук, стряскащ за околните. Тази зима още не ми се наложи да го купувам, но не е излишно да се заредя.
Отдавна се отказах от този тип продукти в кутийки и бурканчета (спестявам си бъркането с пръсти): предпочитам тубички с дозатори. За чантата - само с помпичка или стабилна капачка, в компактен размер. 
Ако имате свои любимци грижа за ръцете - споделете ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар